MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Bomenfietsroute nu ook officieel geopend

23 mei 2015. Na een feestelijke ontvangst in Museum De Schilpen in Maasland en de muziek van de Maxima's met het fonkelnieuwe Bomenlied ontving wethouder Hans Horlings van Midden-Delfland nu ook officieel het boekje van de Bomenfietsroute van Jan Robberecht, bestuurslid van de Midden-Delfland Vereniging. Het boekje was al eerder beschikbaar en via de Midden-Delfkrant naar alle leden verstuurd. Nadat de drie samenstellers van de route in het juist op die tijd door de wolken komende zonnetje werden gezet, begonnen ca. veertig fietsers aan een verkorte versie van de Bomenfeestroute. De gehele Bomenfietsroute is ook te downloaden bij de Midden-Delfland Vereniging

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

De verkorte fietsroute was toch nog ongeveer twintig kilometer lang (de totale route is 50 kilometer). Na een korte uitleg van hovenier Piet van der Eijk over de bijzondere bomen bij de vroegere Gereformeerde kerk in de Doelstraat en de Maria Magdalenakerk ging de tocht verder over de Kluiskade, langs de Noordvliet en over de Kwakelweg.

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

Bij de boerderij van Van Staalduijnen werd stil gestaan bij de bijzonder oude taxusboom. Deze giftige boom heeft al eens het leven gekost van een schaap die van de naalden at. Vreemd genoeg zijn de rode bessen niet giftig, maar de pitjes erin weer wel!.

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

De fietstocht ging verder over het Gaagpad, de vroegere spoorbaan van de WSM tram, naar het Oorlogsmonument in Schipluiden. Dit monument voor oorlogsslachtoffers wordt geflankeerd door enkele monumentale bomen. Hier hield Birgit Slee een korte bomenquiz en vertelde een lid van de Wild Beheer Eenheid Delfland over de jacht op wild in de polders. Ook kon men een stukje gerookte Canadese gans uit Midden-Delfland proeven.

Na het eventueel nuttigen van een gesponsorde lekkernij werd de fietstocht vervolgd langs de Zijde en over de Dorppolderweg naar het recreatiegebied Kraaiennest. Bij het hier ingericht rustpunt werden de fietsers getrakteerd op fruit, gedichten over bomen door Ceciel en Annemiek en muziek van Stef Dalhuisen.

Feestelijke opening Bomenfietsroute  - 23 mei 2015

Van hieruit was het nog maar een kort stukje terug naar De Schilpen over de Scheeweg, het Kralingerpad en Weidepad. Ook langs de overige stukken van de Bomenfietsroute zijn nog veel monumentale bomen te ontdekken.


Feestelijke opening Bomenfietsroute door Midden-Delfland op 23 mei

17 mei 2015. Na de wandelseries en de 40 Ommetjes heeft de Midden-Delfland Vereniging een bijzondere route voor fietsers ontwikkeld. De makers van de route hebben zich laten leiden door de vele interessante bomen die Midden-Delfland rijk is. Een verrassende tocht voor zowel stedelingen als de bewoners van het gebied. Je zult zien dat er niet alleen knotwilgen langs de wegen en sloten zijn te vinden!

De leden van de Midden-Delfland Vereniging hebben de ´Bomenfietsroute´ al ontvangen, nu is het tijd om deze fraaie fietsroute feestelijk te openen. Op zaterdag 23 mei a.s. is iedereen vanaf 13.30 uur welkom bij Museum De Schilpen in Maasland waar koffie, thee en limonade klaar staat. Na de officiële doop kun je vanaf 14.00 uur in eigen tempo een deel van de route fietsen. Langs deze feestroute krijg je verhalen te horen te horen over bomen, worden (bomen)gedichten voorgedragen en ook muziek zal niet ontbreken.

Starten aan deze feestroute kan tussen 14.00 en 15.00 uur, iedereen fietst op eigen gelegenheid en eigen tempo. Aanmelden is niet nodig. Lengte van de feestroute is ca. 20 km.

Bomenfietsroute poster

De totale Bomenfietsroute is een dagtocht van ca. 60 km en gaat langs Den Hoorn, Schipluiden, Kethel, Maasland en ’t Woudt. Er zijn verschillende afstekers mogelijk, en je kunt zelf bepalen waar je wilt beginnen c.q. eindigen. Het gidsje is zaterdag 23 mei ter plekke gratis verkrijgbaar. Ook is het af te halen of te bestellen bij de Midden-Delfland Vereniging, kijk op www.middendelflandvereniging.nl voor meer info.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging

Midden-Delfland moet je beleven

De bomenfietsroute kan ook interactief beleefd worden, eigenlijk zonder er moe van te worden. De hele route staat op de website 'Midden-Delfland moet je beleven'. Klik op de volgende link, Bomenfietsroute, om de routekaart te openen. Klk op de + knop om categorieën aan of uit te zetten. En dan: geluid aan en klik op Beleven! Alle interessante plekken langs de Bomenfietsroute komen voorbij in de multimedia beeldshow.

Monumentale bomen bij Hodenpijl
Monumentale bomen bij Hodenpijl.

02 januari 2024