MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag 20 juni 2015: Opening 11:30 uur

19 juni 2015. Er staat voor deze Midden-Delfland dag weer een uitgebreid deelnemersveld klaar om alle belangstellenden te ontvangen op de diverse locaties. Van Schieveen, tot Vlaardingen, de Broekpolder tot en met de Zuidbuurt en vanaf Maasland tot Schipluiden, overal bruist het van de activiteiten. Bekijk het gehele programma hier!

De officiële opening van de Midden-Delfland Dag plaats bij de Eendenkooi Aalkeetbuiten. Het thema van de dag is “Midden Delfland biedt ruimte”. De Eendenkooi Aalkeetbuiten vormt niet alleen een prachtig decor voor de opening, maar biedt ook een wijds uitzicht op de ruimtelijke en natuurkwaliteiten van de directe omgeving. Tijdens de opening, vanaf 11:15 uur, is er een optreden van Koor van Es, een historische schets door Frits van Ooststroom en een voordracht van een Midden-Delfland gedicht door Marcel Koeleman. Tevens is er de mogelijkheid om de Eendenkooi te bezichtigen. Naast de opening zijn er de gehele dag volop "groene" activiteiten voor jong en oud.

Eendenkooi Aalkeetbuiten

Midden-Delfland Dag 20 juni 2015: Midden-Delfland biedt ruimte

30 mei 2015. De Midden-Delfland Dag is al sinds 1999 de dag waarop Midden-Delfland zichzelf op een bijzondere manier presenteert. Gemeenten, ondernemers, organisaties en bewoners van het gebied organiseren een grote of kleine activiteit die past in het jaarthema en in hun eigen plannen en activiteiten. Verspreid over het gebied zijn er meerdere locaties die het thema van 2015, 'Midden-Delfland biedt ruimte', zullen verduidelijken. Op de website www.middendelflanddag.nl staan alle activiteiten, zo'n 140, genoemd en beschreven. Ook de kinderen worden hier zeker niet vergeten! Zo is er op 20 juni 'voor elk wat wils'.

Midden-Delfland Dag 20 juni 2015

De Midden-Delfland Dag wordt georganiseerd door de Midden-Delfland Vereniging. Tijdens deze dag staat de vereniging op verschillende locaties in het gebied met informatie over de vereniging, over Midden-Delfland en over de vele activiteiten die in het gebied plaatsvinden. De informatiestands staan bij de Polderpoort in de Broekpolder, de Karperhoeve in de Zuidbuurt, Op Hodenpijl - de Levende Buitenplaats, de Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in de Zwethzone en op de streekmarkt in Den Hoorn.

Eerdere Midden-Delfland Dagen: 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002.

Midden-Delfland biedt volop ruimte voor wandelen, fietsen en varen

Tijdens de Midden-Delflanddag 2015 kan een keuze worden gemaakt uit maar liefst vijf wandelroutes, vier fietsroutes en vijf vaarroutes.
Er voert een wandelroute vanaf Den Hoorn rond Kerkpolder, met de mogelijkheid door te lopen naar het bezoekerscentrum van de Midden-Delflandvereniging, er is een wandelroute uitgezet in het Broekpoldergebied, dat de laatste jaren aantrekkelijke veranderingen heeft ondergaan en er is een route in de Zuidbuurt.

Daarnaast zijn er uitgebreide wandelroutes van 25 en 40 km waarvan een uitgebreide routebeschrijving tussen 8.00 u. en 9.30 u. is af te halen bij het bezoekerscentrum, Tramkade 24b in Schipluiden (tegenover Op Hodenpijl).

Vanuit Maassluis en Den Hoorn zijn 4 fietsroutes uitgezet. Op de website www.middendelflanddag.nl is de routekaart met een overzicht te downloaden van alle activiteiten in het gebied.

Voor zowel wandelaars als fietsers zijn ook vaarroutes naar de diverse activiteiten:

  • Delflandsluis Vlaardingen – Museum Vlaardingen v.v.
  • Vlaardingen centrum – Broekpolder v.v.
  • Karperhoeve – Broekpolder v.v.
  • Schipluiden – Broekpolder v.v.
  • Schipluiden – Zwethzone v.v.
  • Veerpont De Kwakel (Kwakelweg – het Jachthuis – Broekpolder / Bommeer v.v.) vaart die dag gratis.

Ook de vaar op/afstapplaatsen staan op de te downloaden kaart aangegeven.

Voor reacties, verdere toelichting of informatie aanvragen: mdd@middendelflandvereniging.nl

Bron: Persberichten Midden-Delfland vereniging.

19 juni 2015