MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Tentoonstelling in gemeentehuis: A4

20 januari 2011. De derde tentoonstelling in het gemeentehuis van Midden-Delfland heeft als thema: A4, en met name het stukje van 7 kilometer snelweg tussen Delft en Schiedam dat aan het eind van dit jaar zal worden opengesteld. Het KUNSTCollectief Midden-Delfland heeft deze keer de kunstenaars Johan Gerritse, Rosemarijn van Limburg Strierum en Marcel Koeleman uitgenodigd enkele van hun werken te exposeren. De opening werd verricht door gemeenteraadslid Bea Nolden.

Een van de ambities van het KUNSTCollectief is de kunst van Midden-Delfland voor iedereen meer zichtbaar te maken. Dit gebeurt onder andere met tentoonstellingen in het gemeentehuis van Midden-Delfland.

A4 tentoonstelling

De derde tentoonstelling bevat werk van de volgende kunstenaars:

  • Johan Gerritse uit Schipluiden. Johan volgde zijn opleiding aan de fotoacademie in Rotterdam. Hij heeft een fotodrieluik gemaakt, dat in de ruimte voor de raadszaal hangt.
  • Rosemarijn van Limburg Stirum uit Bandung, Indonesië. Zij volgde haar opleidingen aan de kunstacademie AKI in Enschede, afdeling typografie. En de Rietveld Academie in Amsterdam, afdeling grafiek, vrij schilderen en grafisch werk. Rosemarijn heeft een aantal schilderijen gemaakt van het gebied rond de A4.
  • Marcel Koeleman uit Rotterdam. Zijn roots liggen in Schipluiden. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, discipline: Fotografische Vormgeving. Marcel zijn werken bestaan uit verschillende technieken, waaronder fotografie, houtgrafieken en ruimtelijk werk. Ook heeft hij verschillende gedichtenbundels op zijn naam staan.

A4 tentoonstelling gemeentehuis Midden-Delfland
Johan Gerritse: fotodrieluik A4

De tentoonstelling is ingericht op twee verschillende locaties:

  • Begane grond, achter de grote trap en naast de garderobe hangen de werken van Rosemarijn van Limburg Stirum en Marcel Koeleman. De symbolische snelweg vóór de trap is ook door Marcel gemaakt.
  • Eerste etage, bovenaan de trap rechts, in de ruimte voor de raadszaal, hangt het drieluik van Johan Gerritse.

Bezoekers van het gemeentehuis die de ingang aan de Anna van Raesfeltstraat nemen worden hierbij aangespoord niet meteen de trap op te gaan, maar eerst even rechtdoor, langs de trap, te lopen en daar de kunst van Midden-Delfland te bekijken.

A4 tentoonstelling gemeentehuis Midden-Delfland
Rosemarijn heeft een aantal schilderijen gemaakt van het gebied rond de A4.

Openingstijden

De expositie is te zien tot 1 mei 2015 in het gemeentehuis van Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37, 2636 HX Schipluiden.
Geopend maandag en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur.
Woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

A4 tentoonstelling gemeentehuis Midden-Delfland
Marcel Koeleman: houtgrafiek met als titel: Landschap met fietstochten, Zwanenbloemen en ondergaande zon.

Over het KUNSTCollectief

Het KUNSTCollectief Midden Delfland is opgericht in november 2012 door drie professionele beeldend kunstenaars: Suzan Gielesen, José van Wandelen en Susanne Fiebelkorn. De doelstelling van het KUNSTCollectief is om permanent tentoonstellingen te organiseren in het gemeentehuis. Er zullen steeds drie kunstenaars met een binding met Midden-Delfland, aan de hand van een thema, hun kunstwerken tonen.

Meer informatie

21 januari 2015