MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Presentatie van gebiedsorganisaties in Bezoekerscentrum Midden-Delfland

19 september 2015. In oktober 2013 opende het Bezoekerscentrum Midden-Delfland bij de Levende Buitenplaats bij Op Hodenpijl aan de Tramkade. In het op een hooiberg lijkend gebouw wordt op de begane grond het mooie Midden-Delfland gebied met behulp van multimedia gepresenteerd. Op de bovenetage is steeds een expositie te bekijken. Nieuw is de presentatie van gebiedsorganisaties in speciaal daarvoor ontworpen promotievitrines. Deze vitrines werden op 19 september feestelijk in gebruik genomen.

De begane grond van het bezoekerscentrum wordt gedomineerd door de grote plattegrond van het Midden-Delfland gebied. Aan de muren hangen grote foto's van het landschap. Op het grote projectiescherm worden filmpjes, foto's en routes door het gebied geprojecteerd met de website www.middendelflandinbeeld.nl. De bovenetage van het bezoekerscentrum wordt, merkwaardig genoeg, nogal eens overgeslagen door bezoekers. Een grote pijl op de trap probeert hen te lokken om toch vooral ook naar de expositie te komen kijken, en nu dus ook naar de promotievitrines.

Presentatie van gebiedsorganisaties in Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 19 september 2015
Wethouder Govert van Oord sprak de bezoekers toe en 'opende' de promotievitrines.

Met de nieuwe promotievitrines krijgen bezoekers een goed idee van in het Midden-Delfland gebied werkzame organisaties. De promotievitrines zijn ingericht door de volgende gebiedsorganisaties: de Historische Vereniging Oud-Schipluiden, de Midden-Delfland Vereniging, Agrarische Natuur Vereniging (ANV) Vockestaert, Recreatieschap Midden-Delfland, Hoogheemraadschap van Delfland, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afd. Delfland, de Federatie Broekpolder, Natuurmonumenten en Zuid-Hollands Landschap. Elk op een eigen wijze presenteren zij zich en vertellen over zichzelf en hun activiteiten in het Midden-Delfland gebied.

Presentatie van gebiedsorganisaties in Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 19 september 2015
Iedere organisatie richtte zelf een vitrine in naar eigen inzicht en ideeën.

Koekkoek schoolplaten

Boven de promotievitrines zijn enkele van de bekende schoolplaten van M.A. Koekkoek opgehangen. Deze prachtige illustraties met verschillende thema's uit het planten- en dierenleven roepen wellicht nostalgische herinneringen op aan de biologielessen van vroeger op school. Nu zijn deze thema’s met een knipoog verbonden met de activiteiten van de verschillende organisaties.

Tot het einde van dit jaar is het mogelijk de expositie met schoolplaten te komen bekijken. Het bezoekerscentrum is gelegen aan de Tramkade 34 in Schipluiden op de buitenplaats ‘Op Hodenpijl’. Voor een bezoek bent u er (m.u.v. maandag) dagelijks van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur (gratis toegang).

Presentatie van gebiedsorganisaties in Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 19 september 2015
Twee aan twee staan de vitrines in een hoek met erboven schoolplaten van Koekkoek.

Presentatie van gebiedsorganisaties in Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 19 september 2015
Bij sommige vitrines moet men op de knieën voor een, wellicht, heel spannend beeld.

19 januari 2016