MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Fotoexpositie "Het Spoor Bijster" van Fotoclub Maasland tot 1 april 2016

23 november 2015. José van Wandelen van het KUNSTCollectief Midden-Delfland introduceerde de aanwezige leden van Fotoclub Maasland, die de vijfde expositie in het nieuwe gemeentehuis samenstelden. In tegenstelling tot de vorige exposities is er nu alleen fotografie te zien door niet drie maar negen kunstenaars. Bert Gerritse opende de expositie met de, wellicht voor sommigen, verwarrende titel "Het Spoor Bijster". Hij zei onder de indruk te zijn van de prachtige werken met zeer uiteenlopende onderwerpen van deze hechte fotoclub.

De zestien werken zijn te bekijken op twee locaties in het gemeentehuis van Midden-Delfland: voor en naast de garderobe (dat is achter de grote trap bij de hoofdingang aan de Anna van Raesfeltstraat) en op de eerste verdieping, meteen bovenaan de grote trap rechts (de ruimte vóór de raadzaal). In elk van de foto's is de titel van de expositie op een of andere andere manier herkenbaar; soms heel letterlijk, vaak meer overdrachtelijk. Interessant ook is te bedenken welke verschillende technieken zijn gebruikt bij het maken van de foto's. Overigens zijn de werken te koop voor €150,- per stuk.

De expositie "Het Spoor Bijster" is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (zie www.middendelfland.nl voor openingsuren).

Het Spoor Bijster tot 1 april 2016 in het gemeentehuis van Midden-Delfland

Het Spoor Bijster tot 1 april 2016 in het gemeentehuis van Midden-Delfland


Opening expositie “Het Spoor Bijster” op 23 november 2015

20 november 2015. Deze “Verbijsterende” tentoonstelling georganiseerd door het KUNSTCollectief Midden-Delfland met als thema “Het Spoor Bijster” is de vijfde expositie in het gemeentehuis van Midden-Delfland. De expositie bevat werk van negen leden van de Fotoclub Maasland. De officiële opening vindt plaats op maandag 23 november van 17.00 tot 18.30 uur door Bert Gerritse.

Fotoclub Maasland is opgericht in 1992 en heeft op dit moment meer dan 20 leden. Of je nu beginnend, gevorderd of professioneel bent, als je maar passie hebt voor fotografie. Misschien wil je jouw camera gewoon beter leren kennen of wil je jezelf laten inspireren en uitdagen? Het is allemaal mogelijk. Als dit je aanspreekt, dan is Fotoclub Maasland misschien wel de vereniging voor jou. We zijn een leuke club met actieve en gemotiveerde leden, die fotografie als passie hebben en er vanuit gaan dat we met elkaar iets moois en gezelligs opbouwen. Alle soorten fotografie komen aan bod en er is ruimte om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen, aan te moedigen en te helpen.

Opening expositie "Het Spoor Bijster" 23 november 2015

In de expositie "Het Spoor Bijster" tonen de volgende negen kunstenaars van de Fotoclub Maasland hun werk: Ineke Arkesteijn, Marscha van Beurden, Theo Brobbel, Ellen Crepin, Jan Edelenbos, Johan Gerritse, Bianca Gielesen, Sjaak van Houten en Rob de Mebel.

De expositie is te zien tot 1 april 2016 in het gemeentehuis van Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37, 2636 HX Schipluiden.
Geopend maandag en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur, woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Het KUNSTCollectief Midden Delfland is opgericht in november 2012, door drie professionele beeldend kunstenaars: Suzan Gielesen, José van Wandelen en Susanne Fiebelkorn. De doelstelling van het KUNSTCollectief is om permanent tentoonstellingen te organiseren in het gemeentehuis. Er zullen steeds verschillende kunstenaars met een binding met Midden-Delfland, aan de hand van een thema, hun kunstwerken tonen.

Bron: persbericht KUNSTCollectief Midden-Delfland, 17 november 2015.

24 november 2015