MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Expositie Schaatstochten in Westlands Museum

18 december 2015. In samenwerking met Het Westlands Schaatsmuseum organiseert het Westlands Museum de expositie ‘Schaatstochten; ver en dichtbij’. Schaatsen is een sport die al eeuwenlang wordt uitgeoefend door Westlanders. De boezemwateren zijn hier – mits het stevig wil vriezen – uitstekend geschikt voor. Zodra het ijs het toelaat bindt menigeen de ijzers onder om heen en weer te gaan naar Vlaardingen en Gouda of om af te reizen naar Nieuwkoop, Giethoorn, Ankeveen, de Rottemeren, etc.

Er zijn vele natuurijsverenigingen die toertochten organiseren, als er ijs ligt tenminste. Zij presenteren op deze expositie hun tochten.
De schaatssport, met name het recreatieve schaatsen op natuurijs, dreigt de laatste jaren enigszins in de vergetelheid te geraken door het ontbreken van natuurijs. Een beetje aandacht voor deze prachtige manier van recreëren kan dus geen kwaad, zo bedachten de initiatiefnemers.

Expositie Schaatstochten Westland Museum 18 december 2015
Henk Angenent opende samen met twee jeugdige schaatsters de expositie; foto Westlands Museum.

Uit de uitgebreide collectie van Het Westlands Schaatsmuseum is een expositie samengesteld met vele interessante objecten. Naast landkaarten met daarop de routes van de diverse tochten, zullen er ook medailles, vaantjes en foto’s worden getoond, evenals filmbeelden op een groot scherm. Tevens werd de nieuwe website van het Westlands Schaatmuseum in gebruik genomen.

De expositie is te zien in de wagenschuur van het Westlands museum, Middel Broekweg 154 te Honselersdijk. De officiële opening door Henk Angenent, winnaar van de beroemdste schaatstocht ter wereld, vond plaats op vrijdag 18 december.

De expositie duurt tot en met 28 februari 2016. De expositie is te bezichtigen tijdens de normale openingstijden van het Westlands Museum; dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur. Kinderen en donateurs hebben gratis toegang.

Expositie Schaatstochten Westland Museum 18 december 2015

Expositie Schaatstochten Westland Museum 18 december 2015

Expositie Schaatstochten Westland Museum 18 december 2015

29 december 2015