MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Expositie Oorlogsverhalen en Oorlogsattributen in Museum Het Tramstation

23 januari 2015. Burgemeester Rodenburg opende de tentoonstelling 'Oorlogsverhalen en Oorlogsattributen' in Museum Het Tramstation in Schipluiden met luiden van een bel vervaardigd uit een gebruikte granaathuls. In zijn openingstoespraak gaf hij aan het belangrijk te vinden de verhalen te blijven vertellen, ook aan de kinderen. De oorlogsverhalen over mensen uit Midden-Delfland en het grote aantal voorwerpen in de expositie helpen hierbij.

De expositie in Museum Het Tramstation gaat vooral over de oorlogsjaren 1940-1945 (een klein deel gaat over de Eerste Wereldoorlog 1914-1918). Talloze voorwerpen en foto’s illustreren verschillende oorlogsverhalen. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan de mobilisatie, de meidagen van 1940, enkele onderduikers, de tewerkstelling in Duitsland, de inundatie, de sloop van huizen en de bevrijding door Canadezen. In Schipluiden hebben in de meidagen van 1940, maar ook later verschillende vliegtuigen noodlandingen moeten maken. Hiervan zijn afbeeldingen en modellen te zien. Apart wordt het schip ‘Nooit Volmaakt’ uit Schipluiden belicht, waarmee tijdens de oorlog een groot aantal personen naar Engeland zijn overgezet.

Expositie Oorlogsverhalen en Oorlogsattributen in Museum Het Tramstation - 23 januari 2015

De expositie duurt van 24 januari t/m 28 juni 2015. Openingstijden van Museum Het Tramstation zijn zaterdag (na 1 april ook woensdag) en de eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. Toegang gratis. Website: www.tramstationschipluiden.nl.

Expositie Oorlogsverhalen en Oorlogsattributen in Museum Het Tramstation - 23 januari 2015

Bron: Persbericht Museum Het Tramstation 23 januari 2015.

01 februari 2015