MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Expositie "Midden-Delfland op z'n mooist" geopend

29 juni 2015. Drie exposanten presenteerden hun visie op het thema "Midden-Delfland op z'n mooist" in het gemeentehuis van Midden-Delfland. Na de inleiding door Susanne Fiebelkorn van KUNSTCollectief Midden-Delfland, waarbij ze de exposanten introduceerde, opende Simone Grooters de expositie met werken van Fred Hemmes, Kees Tetteroo en Henk Groenendaal.

Simone had vooraf de expositie bekeken en stelde vast dat de drie exposanten Midden-Delfland treffend hadden uitgebeeld, ieder op hun eigen wijze. Met een applaus werd de expositie voor geopend verklaard.

Fred Hemmes toont twee grote schilderijen, waarbij het niet meer bestaande tunneltje in de Slinksloot in contrast staat met de impressie van de het groen en blauw van Midden-Delfland. Kees Tetteroo toont enkele aquarellen met landschappen uit Midden-Delfland en Den Hoorn. Henk Groenendaal maakte een collage van foto's op een kaart van de metropoolregio Rotterdam Den Haag, waarvan Midden-Delfland wel het 'groene hart' wordt genoemd.

Tot 1 november 2015 kan de expositie in het gemeentehuis tijdens openingsuren worden bezocht. Het betreft twee locaties: de werken van Fred en Kees hangen bij de garderobe (achter de grote trap naar het klantencontactcentrum). Het werk van Henk groenendaal hij in de ruimte die leidt naar de raadzaal (bovenaan de grote trap, direct rechts).

"Midden-Delfland op z'n mooist" expositie tot 1 november 2015
Fred Hemmes vertelt over zijn impressies van Midden-Delfland.

"Midden-Delfland op z'n mooist" expositie tot 1 november 2015
Kees Tetteroo bij een van zijn werken naast de garderobe (achter de grote trap).

"Midden-Delfland op z'n mooist" expositie tot 1 november 2015
Het "Groene hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag" is een grote zoekplaat met foto's van Henk Groenendaal


“Midden-Delfland op z’n mooist” in gemeentehuis

25 juni 2015. Deze “Mooiste” tentoonstelling georganiseerd door het KUNSTCollectief Midden Delfland met als thema: “Midden-Delfland op z’n mooist” is de vierde expositie in het gemeentehuis van Midden-Delfland en toont werk van Fred Hemmes, Kees Tetteroo en Henk Groenendaal. De officiële opening vindt plaats op maandag 29 juni van 16.00 tot 17.30 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Het KUNSTCollectief Midden Delfland is opgericht in november 2012, door drie professionele beeldend kunstenaars: Suzan Gielesen, José van Wandelen en Susanne Fiebelkorn. De doelstelling van het KUNSTCollectief is om permanent tentoonstellingen te organiseren in het gemeentehuis. Er zullen steeds drie kunstenaars met een binding met Midden-Delfland, aan de hand van een thema, hun kunstwerken tonen.

Midden-Delfland op z'n mooist - expositie in het gemeentehuis van Midden-Delfland - 29 juni 2015 - 1 november 2015.

Deze keer zijn de drie kunstenaars:

Fred Hemmes, geboren in Schiedam, woonachtig in Delft. Fred volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Op een gegeven moment in zijn bestaan als kunstenaar besloot hij zich te gaan wijden aan het landschap in zijn directe omgeving. Ten westen van Delft bevindt zich Midden-Delfland, een gebied dat Fred reeds goed kende van fiets- en wandeltochten en dat hij als een decor van zijn leven was gaan zien. De polders, de
dorpen, het water, de A4, als zandlichaam en als weg in aanbouw, het zijn allemaal boeiende thema’s. Tal van aquarellen, tekeningen en schilderijen kwamen, en komen nog, hier uit voort. Enerzijds laat zijn werk vrij exacte weergaven zien van bestaande situaties, anderzijds geeft hij hierop een meer abstracte visie waarbij sfeer en materiaalgebruik een rol spelen. www.fredhemmes.nl.

Kees Tetteroo, geboren te Delft in 1942. Sinds 1965 woont deze kunstenaar in het Koetshuis van het Bonte Huis aan de Noordhoornseweg. Het Bonte Huis was in de 17e eeuw in het bezit van Jan de Groot, de vader van de beroemde Hugo de Groot. Kees tekent en schildert al vanaf zijn twaalfde jaar. Zijn teken- en schildertalent heeft hij vooral zelf ontwikkeld. Wel volgde hij een aantal cursussen, zoals aan the Famous Artist Schools, de Vrije Academie in Delft en de Koninklijke Academie in Den Haag. Zijn werk is vele malen in de omringende steden geëxposeerd en inmiddels over de gehele wereld verspreid. Kees Tetteroo beoefent alle technieken, zoals olieverf, pastel, pen en inkt en aquarel. Vooral deze laatste techniek heeft zijn voorkeur. Hij maakt zijn aquarellen altijd op locatie. Hij maakt zijn aquarellen altijd helemaal ter plaatse, vooral de ijle en wazige tinten van het najaar hebben zijn voorkeur. Als hij op reis gaat heeft hij altijd zijn aquarelspullen op zakformaat bij zich. Ter plekke maakt hij op postzegel formaat aquarelletjes. In het gemeente archief van Delft zijn diverse werkstukken van hem te vinden. www.keestetteroo.nl en kunst.middendelfland.net/denhoorn/keestetteroo.

Henk Groenendaal uit Schipluiden fotografeert al jaren in Midden-Delfland. Zijn speciale aandacht gaat uit naar het landschap, de natuur en de vele activiteiten die in het gebied plaatsvinden. Veel foto’s met hun verhaal zijn terug te vinden op de website: www.middendelfland.net. Het werk “Midden-Delfland op z’n mooist”  bestaat uit een collage van foto’s die de afgelopen paar jaar zijn genomen. De foto’s zijn geplaatst op hun geografische locatie waarbij Midden-Delfland als het “groene hart” van de Metropoolregio Rotterdam - Den Haag is gesymboliseerd. www.middendelfland.net en www.facebook.com/henk.groenendaal.

De expositie is te zien tot 1 november 2015 in het Gemeentehuis van Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37, 2636HX Schipluiden. Geopend maandag en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur. Woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Bron: Persbericht KMD 25 juni 2015, www.kunstcollectiefmiddendelfland.nl en www.facebook.com/kunstcollectiefmiddendelfland.

30 juni 2015